Επιστροφή

Όροι παροχής υπηρεσιών και πολιτική απορρήτου

Η χρήση του δικτυακού τόπου https://e-me.edu.gr/ συμπεριλαμβανομένης της περιήγησης ιστού (web crawling), των υπηρεσιών λανθάνουσας μνήμης (caching) αυτού καθώς και οποιωνδήποτε άλλων υπηρεσιών παρέχονται από το δικτυακό τόπο, προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των εδώ περιγραφόμενων όρων χρήσης και συνιστά έμπρακτη αποδοχή τους.

Χρήστες

Ο δικτυακός τόπος https://e-me.edu.gr/ φιλοξενεί την κύρια, επίσημη εκδοχή της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας e-me, η οποία απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που διαθέτουν λογαριασμό Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), εξασφαλίζοντας έτσι ότι όλοι οι χρήστες της είναι πιστοποιημένοι.

Κάθε χρήστης διαθέτει έναν και μοναδικό λογαριασμό ΠΣΔ του οποίου τα στοιχεία σύνδεσης (όνομα χρήστη και κωδικός) δεν επιτρέπεται να διαμοιράζονται σε τρίτους.

Νόμιμη χρήση

Η χρήση του δικτυακού τόπου πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για νόμιμους σκοπούς, σύμφωνα με τους όρους του παρόντος και με τρόπο που να μην περιορίζει ή παρεμποδίζει τη χρήση τους από τρίτους. Ο χρήστης του παρόντος δικτυακού τόπου πρέπει να μην προβαίνει σε πράξεις ή παραλείψεις που μπορούν να προκαλέσουν τη δυσλειτουργία του παρόντος δικτυακού τόπου και να επηρεάσουν αρνητικά ή να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή των υπηρεσιών προς τους χρήστες.

Οι χρήστες οφείλουν να απέχουν από την ανάρτηση υλικού (κείμενα, εικόνες, φωτογραφίες, video, αναρτήσεις και σχόλια στον τοίχο της Κυψέλης, αντικείμενα e-me content, άρθρα ιστολογίου κτλ.) το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί παράνομο, απειλητικό, βλαβερό, συκοφαντικό, υβριστικό, δυσφημιστικό, προσβλητικό, πορνογραφικό, βλάσφημο, ενοχλητικό, χυδαίο, άσεμνο, καθώς και από την ανάρτηση οποιουδήποτε υλικού θα μπορούσε να αποτελέσει ή να ενθαρρύνει παράνομη ή αξιόποινη συμπεριφορά, ή να αποτελέσει παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, ή να εκφράσει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις.

Καλούνται δε, εφόσον αντιληφθούν την ύπαρξη τέτοιου υλικού, να ειδοποιούν άμεσα τους διαχειριστές της Πλατφόρμας προκειμένου αυτοί να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες που περιλαμβάνουν τη διαγραφή του σχετικού περιεχομένου και τη διακοπή λειτουργίας του λογαριασμού του χρήστη που το ανάρτησε.

Επίσης, σε περίπτωση που γίνει αναφορά από χρήστες ή υποπέσει στην αντίληψη των διαχειριστών οποιαδήποτε συμπεριφορά ή ενέργεια χρήστη που αντιτίθεται στους κανόνες ορθής χρήσης της Πλατφόρμας (π.χ. απειλητική/προσβλητική συμπεριφορά προς άλλους χρήστες ή προσπάθεια εξαπάτησής τους, κατάχρηση του προσφερόμενου αποθηκευτικού χώρου αρχείων κτλ.), ο λογαριασμός του χρήστη θα απενεργοποιείται και το υλικό που έχει αναρτήσει θα διαγράφεται χωρίς πρότερη ενημέρωση.

Αποποίηση ευθύνης

Το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» ως Φορέας υλοποίησης της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας «e-me» αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικά με την περιορισμένη χρονική διάρκεια, τη διαγραφή, την κακή απόδοση ή την αδυναμία ηλεκτρονικής αποθήκευσης οποιωνδήποτε δεδομένων (data) των χρηστών ή / και οποιουδήποτε περιεχομένου προσωπικών σελίδων/υπηρεσιών. Δεν εγγυάται επίσης ότι οι λειτουργίες των διακομιστών του (servers) θα είναι αδιάκοπες ή χωρίς κανενός είδους σφάλματα, απαλλαγμένες από ιούς, κακόβουλο λογισμικό ή άλλα παρόμοια στοιχεία, παρ’ όλο που καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του δικτύου και των εξυπηρετητών (servers) του.

Ο Φορέας παρέχει το περιεχόμενο (π.χ. πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις, δεδομένα κλπ) και τις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του δικτυακού τόπου του «ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΝ». Σε καμία περίπτωση ο Φορέας δε φέρει ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής, αστικής ή ποινικής φύσης ούτε για οποιαδήποτε τυχόν ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική) του χρήστη αυτού του δικτυακού τόπου.

O δικτυακός τόπος ενδέχεται να περιέχει παραπομπές (συνδέσμους) σε δικτυακούς τόπους τρίτων με αποκλειστικό σκοπό την πληροφόρηση του χρήστη. Η παραπομπή σε συνδέσμους που ανήκουν σε δικτυακούς τόπους τρίτων δεν αποτελεί υιοθέτηση των απόψεων και πράξεων τους ή αποδοχή του περιεχόμενου που αυτοί εκφράζουν, δημοσιεύουν ή αναρτούν. Οι τρίτοι – φορείς των δικτυακών τόπων υπεύθυνοι κατά το νόμο – φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο των ιστοσελίδων τους ή για οποιαδήποτε ζημία μπορεί να προκύψει από τη χρήση τους, όταν ο χρήστης του δικτυακού τόπου αποκτά πρόσβαση σε αυτές. Ο χρήστης αποδέχεται ότι με την επίσκεψη σε δικτυακούς τόπους τρίτων, αποχωρεί από τον δικτυακό τόπο και υπόκειται στους όρους χρήσης αυτών.

Υποστήριξη

Το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» ως Φορέας υλοποίησης της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας «e-me» προσφέρει υποστήριξη στους χρήστες της με τους εξής τρεις τρόπους:

 • μέσω e-mail στη διεύθυνση support@e-me.edu.gr,
 • μέσω ειδικής φόρμας που υπάρχει μετά την είσοδο στην πλατφόρμα (Σχόλια/Υποστήριξη) και
 • μέσω επικοινωνίας με την επίσημη σελίδα της πλατφόρμας στο Facebook (https://www.facebook.com/eme.edu.gr/).

Πολιτική Απορρήτου

Ο δικτυακός τόπος https://e-me.edu.gr, συλλέγει προσωπικές πληροφορίες όπως το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητα των χρηστών (μαθητής/ εκπαιδευτικός) όπως παρέχονται αυτά από τα στοιχεία λογαριασμού του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).

Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για στατιστικούς λόγους και λόγους βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και δε δημοσιοποιούνται σε οποιονδήποτε τρίτο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) για κανένα λόγο, με την εξαίρεση σχετικών διατάξεων του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

Ο παρών δικτυακός τόπος μπορεί να συγκεντρώνει επίσης μη προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης των χρηστών χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνολογίες, όπως cookies ή / και την παρακολούθηση διευθύνσεων Πρωτοκόλλου Internet (IP). Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη / χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη / χρήστη όσον αφορά στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή/και σελίδων της Πλατφόρμας, για στατιστικούς λόγους και προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές οι οποίες είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης τον τύπο του φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης / χρήστης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παρόχους δικτυακών υπηρεσιών και λοιπές πληροφορίες τέτοιου είδους.

Πολιτική γνωστοποίησης και αφαίρεσης παράνομα αναρτημένου περιεχομένου

Εάν ένας δικαιούχος πνευματικών δικαιωμάτων εντοπίσει στον δικτυακό τόπο παράνομα δημοσιευμένο υλικό, το οποίο α) δεν καλύπτεται από κάποιον περιορισμό ή άλλη εξαίρεση σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας και για τη χρήση του οποίου β) δεν έχει δοθεί η σχετική άδεια, ο ως άνω δικαιούχος παρακαλείται να επικοινωνήσει γραπτώς με τον Φορέα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση support@e-me.edu.gr, αναφέροντας τα ακόλουθα:

 • 1. Τα στοιχεία επικοινωνίας του
 • 2. Τα πλήρη βιβλιογραφικά δεδομένα ή, εάν αυτά δεν υπάρχουν, τα δεδομένα αναφοράς του υλικού
 • 3. Το URL στο οποίο έχει εντοπιστεί το υλικό (π.χ. το URL της εγγραφής)
 • 4. Στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι είναι ο δικαιούχος και/ ή υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναγράφεται ότι με ατομική του ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986 δηλώνει ότι είναι ο δικαιούχος της πνευματικής ιδιοκτησίας ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του.

Με την παραλαβή της καταγγελίας εκκινείται η διαδικασία προειδοποίησης και απόσυρσης παράνομα δημοσιευμένου περιεχομένου, ως εξής:

 • i. Ο Φορέας επιβεβαιώνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι έλαβε την καταγγελία, και κάνει μια πρώτη εκτίμηση της εγκυρότητας και αξιοπιστίας της.
 • ii. Με την παραλαβή έγκυρης καταγγελίας, το υλικό αποσύρεται προσωρινά από τον δικτυακό τόπο του Φορέα μέχρι να βρεθεί συναινετική λύση.
 • iii. Ο καταγγέλλων και ο Φορέας ή οποιοδήποτε άλλο φυσικό/ νομικό πρόσωπο κατέθεσε το υλικό απαιτείται να λύσουν κοινή συναινέσει και σε σύντομο χρονικό διάστημα το ζήτημα της καταγγελίας υιοθετώντας μια από τις κάτωθι λύσεις:
  • α. Το υλικό αναδημοσιεύεται στην ίδια μορφή που είχε πριν.
  • β. Το υλικό αναδημοσιεύεται έχοντας υποστεί αλλαγές.
  • γ. Το υλικό αποσύρεται μόνιμα από τον δικτυακό τόπο
 • iv. Για όσο καιρό ο Φορέας και ο καταγγέλλων δεν μπορέσουν να πετύχουν κοινώς αποδεκτή λύση του ζητήματος, το υλικό παραμένει μη - διαθέσιμο μέχρι την επίτευξη συμφωνίας επί του θέματος.

Δικαιοδοσία, ισχύς και τροποποιήσεις

Οι όροι και προϋποθέσεις χρήσης του παρόντος δικτυακού τόπου καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση ή αλλαγή τους διέπονται και συμπληρώνονται από το Ελληνικό και το κοινοτικό δίκαιο, και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Τα Ελληνικά Δικαστήρια ορίζονται ως τα δικαστήρια επίλυσης όποιων διαφορών προκύπτουν από το παρόν. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων διαπιστωθεί ότι είναι αντίθετη με το ως άνω νομικό πλαίσιο ή καταστεί εκτός ισχύος, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

Οι όροι και προϋποθέσεις χρήσης του παρόντος δικτυακού τόπου αποτελούν τη συνολική συμφωνία μεταξύ του Φορέα και του χρήστη/επισκέπτη των ιστοσελίδων και υπηρεσιών του και δεσμεύει μόνο αυτούς. Καμία τροποποίηση αυτών των όρων χρήσης δεν λαμβάνεται υπόψη και δεν αποτελεί μέρος αυτής της συμφωνίας εάν δεν εκφράζεται εγγράφως και δεν ενσωματωθεί στους παρόντες όρους χρήσης. Εκτός εάν άλλως ορίζεται, με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Φορέα οι παραπάνω όροι χρήσης τίθενται άμεσα εν ισχύ στο σύνολό τους.

Ο Φορέας διατηρεί μονομερώς το δικαίωμα να τροποποιεί, προσθέτει, μεταβάλλει το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες του δικτυακού τόπου, καθώς και τους όρους χρήσης αυτού, οποτεδήποτε κρίνει τούτο αναγκαίο.

elen

Καλώς ήρθατε στην
Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me
για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Xρησιμοποιείστε κάποιον από τους παρακάτω λογαριασμούς (για επίδειξη)

6

Μαθητές

5

Εκπαιδευτικοί

27

Κυψέλες

Τι είναι η e-me;

Η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι ένα ασφαλές ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον, για τη μάθηση, τη συνεργασία, την επικοινωνία και τη δικτύωση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

Η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me αναπτύχθηκε για να αποτελέσει:

 • το προσωπικό περιβάλλον εργασίας κάθε μαθητή και εκπαιδευτικού
 • έναν ασφαλή χώρο συνεργασίας, επικοινωνίας, ανταλλαγής αρχείων και αξιοποίησης ψηφιακού περιεχομένου
 • έναν χώρο για κοινωνική δικτύωση μαθητών και εκπαιδευτικών
 • ένα πλαίσιο για υποδοχή εξωτερικών εργαλείων και εφαρμογών (apps)
 • έναν χώρο για δημοσιοποίηση και ανάδειξη της δουλειάς των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολείων

Η demo e-me είναι η εκδοχή της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας e-me για επίδειξη. H demo e-me παρέχει έτοιμους λογαριασμούς με ενδεικτικό περιεχόμενο για να εξερευνήσετε το περιβάλλον και τις δυνατότητες της e-me. Επιλέξτε έναν από τους demo χρήστες και περιηγηθείτε στο Προφίλ, τις Επαφές, τις Κυψέλες καθώς και στις υπόλοιπες λειτουργίες της e-me. Αν θέλετε να γίνετε κι εσείς μέλος της e-me, μπορείτε να συνδεθείτε με λογαριασμό Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) στην επίσημη e-me. Αν δε διαθέτετε ή δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό σας στο ΠΣΔ, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας λογαριασμό στην "e-me για όλους".

Εκδοχές της e-me

Πρόκειται για την κύρια, επίσημη εκδοχή της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας e-me, η οποία απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και -σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις- περιλαμβάνει την πιο πλήρη και πιο πρόσφατη λειτουργικότητα της e-me.
Η είσοδος των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην επίσημη εκδοχή της e-me γίνεται ΜΟΝΟ με λογαριασμούς Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), εξασφαλίζοντας έτσι ότι όλοι οι χρήστες της είναι πιστοποιημένοι.
Στην επίσημη εκδοχή της e-me περιλαμβάνεται επίσης υποστήριξη χρηστών και όλες οι αναφερόμενες παροχές.
Χρησιμοποιώντας την επίσημη εκδοχή της e-me βρίσκεστε σε έναν ασφαλή χώρο όπου μπορείτε να (συν-)εργαστείτε με τους υπόλοιπους πιστοποιημένους χρήστες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

https://e-me.edu.gr

Η "e-me για όλους" απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me χωρίς να διαθέτουν ή χωρίς να χρησιμοποιήσουν λογαριασμό Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).
Είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, επιμορφωτές, φοιτητές, προσωπικό φορέων, ή άλλους ενδιαφερόμενους. Η είσοδος γίνεται με απλή εγγραφή. Η "e-me για όλους" έχει την ίδια λειτουργικότητα με την επίσημη e-me, όμως επειδή οι χρήστες της δεν είναι πιστοποιημένοι (δε γίνεται ταυτοποίηση χρηστών) δεν παρέχει τα ίδια επίπεδα ασφάλειας, ενώ δεν προσφέρονται αντίστοιχες παροχές και υποστήριξη χρηστών.

https://4all.e-me.edu.gr

Λειτουργίες

 • Προφίλ

  Διαμόρφωση ατομικού προφίλ κάθε χρήστη

 • Επαφές

  Αναζήτηση, προσθήκη και διαχείριση επαφών

 • Κυψέλες

  Δημιουργία χώρων (συν-)εργασίας από μαθητές και εκπαιδευτικούς

 • Επικοινωνία

  Δημιουργία συνομιλιών, αποστολή μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο και αναρτήσεις στον τοίχο της Κυψέλης

 • Ειδοποιήσεις

  Ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από Κυψέλες, χρήστες και εφαρμογές

 • <span class='eme-annotation'>e-me</span> store

  Αποθετήριο "μικροεφαρμογών" για ενεργοποίηση στην e-me

 • Αρχεία

  Προσωπικός χώρος αρχείων σε περιβάλλον υπολογιστικού νέφους

 • e-me blogs

  Δημιουργία προσωπικών ιστολογίων και ιστολογίων Κυψέλης

 • e-me content

  Δημιουργία διαδραστικών μαθησιακών αντικειμένων / διαδραστικών εκπαιδευτικών πόρων

 • e-me assignments

  Δημιουργία και ανάθεση εργασιών σε μέλη Κυψελών

 • e-portfolio

  Οργάνωση και προβολή της δουλειάς μαθητών και εκπαιδευτικών

 • my photodentro

  Προσωπικό αποθετήριο μαθησιακών αντικειμένων

Έκδοση 1.11

Στην έκδοση 1.11 της e-me μπορείτε:

 • να επεξεργαστείτε το προφίλ σας,
 • να προσωποποιήσετε την εμφάνιση της πλατφόρμας και να επιλέξετε γλώσσα (ελληνικά ή αγγλικά),
 • να βρείτε άλλους χρήστες της e-me και να δημιουργήσετε Επαφές,
 • να επικοινωνήσετε μαζί τους με προσωπικά μηνύματα σε πραγματικό χρόνο,
 • να συμμετέχετε σε Κυψέλες ή να δημιουργήσετε νέες,
 • να γράψετε στον τοίχο της Κυψέλης αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες του ενσωματωμένου επεξεργαστή κειμένου,
 • να ανεβάσετε τα αρχεία σας στον προσωπικό σας cloud χώρο αρχείων, να τα διατηρήσετε συγχρονισμένα στον προσωπικό σας υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή και να τα διαμοιραστείτε με άλλες επαφές,
 • να δημιουργήσετε το e-portfolio σας και να προβάλλετε τη δουλειά σας,
 • να δημιουργήσετε τα δικά σας διαδραστικά μαθησιακά αντικείμενα και γενικά διαδραστικούς εκπαιδευτικούς πόρους (μέσω της εφαρμογής e-me content) και να τα/τους μοιραστείτε με άλλα μέλη στον τοίχο της Κυψέλης,
 • να συμμετέχετε σε συνεργατικά ιστολόγια Κυψελών ή να δημιουργήσετε νέα, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας ιστολόγιο και να δημοσιεύσετε αναρτήσεις που περιέχουν αντικείμενα e-me content,
 • να δημιουργήσετε και να αναθέσετε εργασίες σε μέλη Κυψελών, να υποβάλετε απαντήσεις και να λάβετε ή να δώσετε ανατροφοδότηση,
 • να λάβετε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από Κυψέλες, χρήστες και εφαρμογές,
 • να συνδεθείτε απευθείας στο ιστολόγιό σας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου,
 • να εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τις διαθέσιμες μικρο-εφαρμογές (apps) που θα βρείτε στο e-me store κ.ά.

Νέα & αναβαθμίσεις της e-me

 • Νέα εφαρμογή "e-me assignments" για τη δημιουργία και την ανάθεση εργασιών σε μέλη Κυψελών. Κάθε χρήστης (είτε εκπαιδευτικός είτε μαθητής/τρια) μπορεί να δημιουργήσει εργασίες και να τις αναθέσει σε μέλη Κυψελών στις οποίες είναι Υπεύθυνος/η. Επίσης, μπορεί να παρακολουθεί τις εργασίες που του/της έχουν ανατεθεί σε Κυψέλες στις οποίες συμμετέχει, να υποβάλλει απαντήσεις και να λαμβάνει ανατροφοδότηση.
 • Επανασχεδιασμός και νέα υλοποίηση του συστήματος ειδοποιήσεων: προσθήκη νέων τύπων ειδοποιήσεων, προσθήκη σελίδας διαχείρισης και προβολής του ιστορικού ειδοποιήσεων ανά κατηγορία (Κυψέλες / χρήστες / εφαρμογές), ενσωμάτωση τεχνολογίας Push ώστε οι χρήστες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο.
 • Σύγχρονη επικοινωνία μέσω μηνυμάτων: Ενσωμάτωση της τεχνολογίας Push για ανταλλαγή μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο.
 • Προσθήκη σεναρίου χρήσης για την εφαρμογή e-me blogs. Το σενάριο χρήσης είναι διαθέσιμο εδώ καθώς και μέσα από το διαχειριστικό περιβάλλον της εφαρμογής e-me blogs.
 • Προσθήκη νέων avatars προς επιλογή για την εικόνα προφίλ.
 • Νέες προτάσεις για e-me apps από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι υποβληθείσες προτάσεις είναι διαθέσιμες στο https://openspecs.e-me.edu.gr/.
 • Επικαιροποίηση των τεχνολογιών και των βιβλιοθηκών που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές "e-me content", "e-me blogs" στις τελευταίες τους εκδόσεις.
 • Βελτιώσεις και επίλυση ζητημάτων στις εφαρμογές e-me blogs, Ημερολόγιο, e-portfolio καθώς και στα μηνύματα και τον τοίχο των Κυψελών.
 • Βελτιώσεις στον μηχανισμό ενσωμάτωσης στην e-me εφαρμογών που υλοποιούνται από την εκπαιδευτική κοινότητα.
22/05/2019
 • Νέος επεξεργαστής κειμένου στην εφαρμογή "e-me blogs" με επιπλέον δυνατότητες κατά τη συγγραφή άρθρων.
 • Προσθήκη νέων τύπων αντικειμένων (Dictation, Personality Quiz) στην εφαρμογή "e-me content".
 • Δυνατότητα εισαγωγής χημικών τύπων και ενώσεων (LaTeX-chemfig) σε άρθρα των "e-me blogs".
 • Επικαιροποίηση των τεχνολογιών και των βιβλιοθηκών που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές "e-me content", "e-me blogs" στις τελευταίες τους εκδόσεις.
 • Επίλυση ζητημάτων που αναφέρθηκαν από χρήστες (στις εφαρμογές e-me blogs, my photodentro, e-me content, RSS Feed καθώς και στον τοίχο των Κυψελών.
08/02/2019
Φορτώστε περισσότερα..

Συχνές Ερωτήσεις

Γενικές Ερωτήσεις

Επίσημη e-me & "e-me για όλους"

1. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της επίσημης εκδοχής της e-me και της "e-me για όλους";

Οι δύο εκδοχές παρέχουν την ίδια λειτουργικότητα στο χρήστη και διαφοροποιούνται μόνο στους χρήστες που έχουν πρόσβαση στο κάθε περιβάλλον. Στην επίσημη e-me δίνεται έμφαση στο ασφαλές περιβάλλον και κατά συνέπεια παρέχεται πρόσβαση μόνο σε πιστοποιημένους χρήστες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Στην "e-me για όλους", δίνεται έμφαση στην 'ανοικτότητα', και έτσι δίνεται πρόσβαση σε οποιονδήποτε χρήστη με απλή εγγραφή, είτε αυτός ανήκει στην εκπαιδευτική κοινότητα είτε όχι.

2. Έχω λογαριασμό στην "e-me για όλους" και μόλις απέκτησα λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Τι θα γίνει με τη δραστηριοτήτα μου στην "e-me για όλους";

Η δραστηριότητά σας στην "e-me για όλους" δεν μεταφέρεται στην επίσημη e-me, καθώς δεν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των λογαριασμών στις διαφορετικές εκδόσεις της e-me. Θα πρέπει να δημιουργήσετε εκ νέου τυχόν επαφές, Κυψέλες κ.ά.

Πρόσβαση & Δημιουργία Λογαριασμού

3. Ποιοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στην e-me;

Η e-me απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς (μόνιμους, αναπληρωτές) της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την πρόσβαση στην επίσημη εκδοχή της e-me, απαιτείται λογαριασμός στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Στην "e-me για όλους" πρόσβαση μπορούν να έχουν και χρήστες εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας με απλή εγγραφή.

4. Πως μπορώ να αποκτήσω λογαριασμό στην e-me;

Η σύνδεση στην επίσημη e-me γίνεται με τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Δεν απαιτείται κάποια άλλη αίτηση για απόκτηση ή ενεργοποίηση λογαριασμού στην e-me. Όσον αφορά την "e-me για όλους", μια απλή εγγραφή αρκεί για να αποκτήσετε λογαριασμό.

5. Είμαι μαθητής αλλά δεν έχω λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Πώς μπορώ να αποκτήσω;

Οδηγίες για την απόκτηση, ενεργοποίηση και χρήση μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δίνονται εδώ: https://register.sch.gr/students/help/files/egkMailSt_s2.pdf

Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για την υπηρεσία Μαθητικών Λογαριασμών Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου μπορείτε να βρείτε εδώ: http://register.sch.gr/students/help/

Βοήθεια & Εκπαίδευση στη χρήση της e-me

6. Πώς να ξεκινήσω; Υπάρχει κάποια βοήθεια/ εγχειρίδιο σχετικά με τη χρήση της e-me;

Ναι, υπάρχει το εγχειρίδιο χρήσης της e-me, το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση https://e-me.edu.gr/s/eme/main/manual.html

Σε κάθε ενότητα της e-me αναζητήστε το εικονίδιο Εγχειρίδιο Χρήσης για να μεταβείτε στην αντίστοιχη ενότητα του εγχειριδίου χρήσης.

7. Πού μπορώ να απευθυνθώ αν χρειαστώ βοήθεια σχετικά με κάποια λειτουργία της e-me;

Για την e-me λειτουργεί υπηρεσία υποστήριξης χρηστών (Help Desk). Μπορείτε να στέλνετε τις ερωτήσεις σας στο e-mail: support@e-me.edu.gr ή εάν χρειαστεί, να τηλεφωνείτε στο 210 3350859 και 210 3350748.

8. Βρήκα κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη λειτουργία της e-me. Πού μπορώ να το αναφέρω;

Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της e-me, μπορείτε να το αναφέρετε χρησιμοποιώντας τη φόρμα Σχολίων/ Υποστήριξης που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας της e-me όπου βρίσκεστε. Εναλλακτικά, και εκτός του περιβάλλοντος της e-me, μπορείτε να το αναφέρετε στέλνοντας e-mail στο: support@e-me.edu.gr

Κυψέλες

9. Τι είναι και τι αντιπροσωπεύει μία Κυψέλη;

Η Κυψέλη είναι o βασικός χώρος (συν-)εργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών. Η Κυψέλη έχει μέλη, κανάλι επικοινωνίας των μελών ("τοίχο"), επιφάνεια εργασίας, διαμοιραζόμενα αρχεία, εφαρμογές (apps) και έναν υπεύθυνο (αρχηγό/ συντονιστή).

Μία Κυψέλη δημιουργείται/ αντιστοιχεί σε μια "ομάδα" που συνεργάζεται σε κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο ή σκοπό. Παραδείγματα τέτοιων "ομάδων":

- Ένα τμήμα (π.χ. Β2 Γυμνασίου)

- Ένα τμήμα για ένα συγκεκριμένο Μάθημα (π.χ. Β2-Φυσική)

- Ένας όμιλος (π.χ. Όμιλος Φωτογραφίας)

- Μια ομάδα μαθητών του ίδιου ή διαφορετικών τμημάτων που συνεργάζονται για μια εργασία

- Μια ομάδα μαθητών σε μια γειτονιά που συνεργάζονται για μια τοπική δραστηριότητα (π.χ. Ανακύκλωση στη γειτονιά)

- Μία ολόκληρη τάξη (π.χ. Γ τάξη Γυμνασίου, με πολλά τμήματα)

- Ένα project που υλοποιούν συνεργατικά δύο σχολεία

10. Είμαι μαθητής. Μπορώ να δημιουργήσω μία Κυψέλη και να προσκαλέσω τους συμμαθητές μου να γίνουν μέλη;

Ναι, και οι μαθητές μπορούν να δημιουργούν Κυψέλες.

Στην περίπτωση αυτή θα είστε ο υπεύθυνος της Κυψέλης. Για να γίνουν οι συμμαθητές σας μέλη της Κυψέλης θα πρέπει βέβαια να αποδεχθούν την πρόσκληση.

11. Είμαι μαθητής. Μπορώ να προσκαλέσω στην Κυψέλη που δημιούργησα φίλους μου από άλλο σχολείο να γίνουν μέλη;

Ναι, αρκεί να έχουν λογαριασμό στην e-me. Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζετε τα username τους στην e-me για να τους στείλετε την πρόσκληση.

12. Είμαι καθηγητής και θέλω να φτιάξω μία Κυψέλη για ένα τμήμα που διδάσκω. Υπάρχουν έτοιμες λίστες με τους μαθητές του τμήματος ώστε να στείλω πρόσκληση σε όλους μαζί για να γίνουν μέλη της Κυψέλης;

Όχι. Η δυνατότητα αυτή δεν υποστηρίζεται προς το παρόν.

Όμως, μπορείτε να διαμορφώσετε τις δικές σας επαναχρησιμοποιήσιμες λίστες μελών (π.χ. μαθητές ενός τμήματος) για να στέλνετε μαζικά προσκλήσεις συμμετοχής στις Κυψέλες που δημιουργείτε.

Για παράδειγμα, την πρώτη φορά που θα δημιουργήσετε την Κυψέλη ενός τμήματος χρειάζεται να στείλετε πρόσκληση σε κάθε μαθητή ξεχωριστά για συμμετοχή στην Κυψέλη. Σε κάθε νέα Κυψέλη όμως, μπορείτε να "εισάγετε" τη λίστα των μελών από την αρχική ή κάποια άλλη Κυψέλη, να τη διαμορφώσετε ανάλογα, με προσθήκη ή αφαίρεση μελών και να στείλετε μαζικά πρόσκληση συμμετοχής στα μέλη της νέας λίστας.

Αποθήκευση Προσωπικών Αρχείων

13. Παρέχεται κάποιος χώρος στην e-me για την αποθήκευση των προσωπικών μου αρχείων;

Ναι, μέσω της εφαρμογής "Αρχεία" έχετε την δυνατότητα να διατηρείτε έναν προσωπικό χώρο αρχείων. Τα αρχεία σας αποθηκεύονται σε περιβάλλον cloud ώστε να μπορείτε να τα συγχρονίζετε με την τοπική σας συσκευή (υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, tablet) αλλά και να τα μοιράζεστε με άλλα μέλη της e-me.

14. Πόσο διαθέσιμο χώρο έχουν οι εκπαιδευτικοί και πόσο οι μαθητές;

Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 500 MB ανά μέλος (τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς). Στον χώρο αυτό προσμετρούνται και τα αρχεία των Κυψελών που έχει δημιουργήσει κάθε μέλος της e-me.

Ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση της e-me

Κυψέλες

1. Πώς μπορώ να γίνω μέλος σε μια Κυψέλη;

Μπορείτε να γίνετε μέλος μιας Κυψέλης με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

- Να αναζητήσετε μια -δημόσια- Κυψέλη και να στείλετε αίτημα συμμετοχής στον υπεύθυνο της Κυψέλης, εφόσον αυτό επιτρέπεται από τις ρυθμίσεις της Κυψέλης. Μόλις ο υπεύθυνος εγκρίνει το αίτημά σας γίνεστε μέλος της Κυψέλης.

- Να αποδεχτείτε την πρόσκληση συμμετοχής που θα σας στείλει ο υπεύθυνος της Κυψέλης.

2. Πως μπορώ να αποχωρήσω από μια Κυψέλη;

Θα πρέπει να μεταβείτε στη λίστα των Κυψελών σας, να επιλέξετε "Διαχείριση" και στη συνέχεια "Αποχώρηση" από την Κυψέλη που επιθυμείτε.

3. Πως μπορώ να προσκαλέσω μέλη στην Κυψέλη που δημιούργησα;

Αφού εισέλθετε στην Κυψέλη στην οποία είστε υπεύθυνος, μπορείτε να επιλέξετε "Μέλη" -> "Πρόσκληση Μελών" και να προσκαλέσετε:

- Τα μέλη που είναι ήδη στις επαφές σας

- Οποιοδήποτε μέλος της e-me αναζητώντας το με το ακριβές username του

- Τα μέλη που συμμετέχουν ήδη σε άλλες Κυψέλες των οποίων είστε επίσης υπεύθυνος. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να επιλέξετε "Μέλη Κυψελών" ώστε να εμφανιστεί η λίστα με τις Κυψέλες στις οποίες είστε υπεύθυνος. Επιλέγοντας κάποια από τις Κυψέλες, θα εμφανιστεί η λίστα με τα μέλη της Κυψέλης, τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να προσκαλέσετε.

4. Γίνεται η Κυψέλη που θα δημιουργήσω να μην εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης;

Ναι γίνεται, θα πρέπει κατά τη δημιουργία της Κυψέλης να επιλέξετε να δημιουργήσετε μια ιδιωτική Κυψέλη.

5. Τι είναι οι βοηθοί της Κυψέλης;

Οι βοηθοί της Κυψέλης υποστηρίζουν τον υπεύθυνο στο έργο διαχείρισης των αναρτήσεων του τοίχου. O υπεύθυνος μπορεί να ορίσει όσα μέλη της Κυψέλης επιθυμεί ως βοηθούς. Το μέλος θα πρέπει να αποδεχτεί το αίτημα που θα λάβει προκειμένου να γίνει βοηθός.

6. Ένα μέλος της Κυψέλης έκανε μια ανάρτηση στον τοίχο της Κυψέλης που προσβάλει. Τι μπορώ να κάνω;

Υπάρχει η δυνατότητα αναφοράς μιας ανάρτησης ή ενός σχολίου που έχει γίνει στον τοίχο της Κυψέλης. Η αναφορά εμφανίζεται στον υπεύθυνο και τους βοηθούς της Κυψέλης, οι οποίοι αναλαμβάνουν να τη χειριστούν. Μια ανάρτηση ή ένα σχόλιο που θα λάβει 3 αναφορές, κρύβεται από τον τοίχο αυτόματα και είναι ορατό μόνο στον υπεύθυνο και τους βοηθούς του.

7. Μπορώ να μοιραστώ αρχεία με τα μέλη μιας Κυψέλης;

Κάθε Κυψέλη έχει έναν φάκελο με όνομα "{όνομα Κυψέλης}_shared" όπου έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη της, με δικαίωμα επεξεργασίας και διαγραφής. Μπορείτε να ανεβάσετε σε αυτόν τον φάκελο το αρχείο που θέλετε να μοιραστείτε με τα υπόλοιπα μέλη της Κυψέλης. Έχετε υπόψη σας ότι τα υπόλοιπα μέλη μπορούν να επεξεργαστούν ή και να διαγράψουν το αρχείο που ανεβάσατε. Συμβουλή: Σε περίπτωση που μοιράζεστε αρχεία που δεν θέλετε να χαθούν, καλό θα ήταν να κρατάτε αντίγραφα στον προσωπικό χώρο αρχείων που σας παρέχει η e-me.

Διαμόρφωση περιβάλλοντος e-me

8. Μπορώ να διαμορφώσω την εμφάνιση της πλατφόρμας ή/ και του προφίλ μου;

Στη σελίδα του προφίλ σας μπορείτε να ορίσετε εικόνα προφίλ, να εισάγετε το "μότο" σας και μια σύντομη περιγραφή για εσάς. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα φόντου της αρχικής σελίδας της e-me πηγαίνοντας στις "Ρυθμίσεις" και επιλέγοντας μια από τις υπάρχουσες εικόνες φόντου ή μεταφορτώνοντας εικόνα από τον υπολογιστή σας.

9. Μπορώ να αλλάξω τη σειρά εμφάνισης των εφαρμογών στην αρχική σελίδα της e-me;

Ναι μπορείτε. Επιλέγοντας επεξεργασία μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά εμφάνισης των εφαρμογών. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε φάκελο εφαρμογών σέρνοντας μια εφαρμογή πάνω σε μια άλλη και εισάγοντας όνομα φακέλου. Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες εφαρμογές στον φάκελο ή και να αφαιρέσετε εφαρμογές από αυτόν. Όταν ένας φάκελος μείνει χωρίς περιεχόμενο διαγράφεται αυτόματα.

Προφίλ/ Επαφές

10. Πώς μπορώ να προσθέσω κάποιο μέλος της e-me στις επαφές μου;

Για να προσθέσετε κάποιο μέλος της e-me στις επαφές σας θα πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα του δημόσιου προφίλ του (βλ. επόμενη ερώτηση) και να κάνετε "Αίτημα Σύνδεσης", το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να αποδεχτεί το άλλο μέλος.

11. Πώς μπορώ να δω το δημόσιο προφίλ ενός μέλους της e-me;

Για να δείτε το δημόσιο προφίλ ενός μέλους της e-me θα πρέπει αρχικά να μεταβείτε στην ενότητα "Επαφές". Από εκεί μπορείτε είτε να δείτε το προφίλ μιας επαφής σας είτε να πατήσετε το κουμπί της αναζήτησης και στο πεδίο που θα εμφανιστεί να εισάγετε το ακριβές username του. Επίσης, μπορείτε να δείτε το δημόσιο προφίλ μελών της e-me τα οποία είναι και μέλη σε Κυψέλες που συμμετέχετε.

12. Μπορώ να στείλω μηνύματα σε άλλα μέλη της e-me;

Μπορείτε να στείλετε -ή να λάβετε- μηνύματα μόνο από μέλη της e-me που ανήκουν στις επαφές σας. Για να στείλετε ένα μήνυμα θα πρέπει να μεταβείτε στο μενού μηνυμάτων στο πάνω τμήμα της σελίδας και να επιλέξετε "Δημιουργία Νέου". Στη συνέχεια, θα πρέπει να εισάγετε το username μιας ή περισσότερων επαφών σας, να πληκτρολογήσετε το μήνυμά σας και να πατήσετε "Αποστολή".

13. Μπορώ να αποκλείσω κάποια επαφή μου ώστε να μην μου στέλνει μηνύματα;

Ναι μπορείτε. Θα πρέπει να μεταβείτε στην ενότητα "Επαφές" και να επιλέξετε "Αποκλεισμός" για την επαφή που θέλετε να αποκλείσετε ώστε να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα από αυτήν. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να αναιρέσετε τον αποκλεισμό, μεταβαίνοντας στην καρτέλα "Αποκλεισμένα Μέλη" και επιλέγοντας "Αναίρεση Αποκλεισμού".

Εγχειρίδιο Χρήσης της e-me

Υποστήριξη χρηστών e-me

Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων "Διόφαντος" (ΙΤΥΕ)

Διεύθυνση Στρατηγικής και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού
Μητροπόλεως 26-28, ΤΚ 10563, Αθήνα

Τηλέφωνα:210 3350859 / 210 3350748
Σχετικά με το έργο:http://dschool.edu.gr